Waarom Fithflex in de finale bij de Beste Ondernemers Visie stond

Een tweetal weken geleden beleefden we met het team van Fith een spannende finale. We waren met ons initiatief Fithflex, label van Fith, genomineerd voor de Beste Ondernemers Visie (BOV-trofee) regio Den Bosch. Het thema van dit jaar was Sociaal Ondernemen.
Het werd een spannende finale, waarin we Fithflex mochten presenteren en uitleggen wat de visie van Fithflex inhoudt.

Fithflex voor maatschappelijk verantwoord ondernemen of verplichtingen

Heel doordacht hebben we vanaf oktober 2016 een organisatie opgezet die uitgaat van de vragen die wij krijgen van bedrijven die maatschappelijk willen ondernemen of Social Return on Investment afspraken hebben met hun opdrachtgevers, maar niet de juiste kandidaten kunnen vinden en vasthouden. Fithflex vindt voor hen de mensen die matchen bij hun vraag. En biedt de passende kandidaten aan, in een vorm die meebeweegt met de mogelijkheden van de werkgever. Flexibel, zogezegd.

Ondersteuning voor de werkzoekende

Voor de mensen die Fithflex werft, selecteert en plaatst is het streven continuïteit in werk en inkomen. Het betreft een doelgroep die, ook in deze tijd, doorgaans op eigen kracht moeilijk werk vindt en houdt. De redenen hiervoor kunnen divers zijn: leeftijd, gebrek aan opleiding, eenzijdige werkervaring, ziekte of andere zaken die de weg naar werk belemmeren.
Met Fithflex verbinden we flexibiliteit voor de werkgever met continuïteit in werk en inkomen voor de werknemer. En dat doen we op een bijzondere manier!


Het commentaar van de jury van de BOV-trofee luidde:
De jury heeft Fithflex genomineerd voor de finale van de BOV, omdat zij onder de indruk was van de persoonlijke en zorgvuldige trajecten die doorlopen worden om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer aan een baan te helpen.
Zij deelt de mening dat het een goede aanvulling is om deze trajecten niet alleen vanuit de werknemerskant maar ook vanuit de werkgeverskant te doorlopen. Voor zowel de werkgever als de werknemer ziet zij de voordelen van de gevolgde werkwijze van “stapelen” en “staffelen”. De jury is er tenslotte van overtuigd dat de inzet van ervaren adviseurs met een voltooide carrière in het bedrijfsleven de kans op een goede match tussen werkgever en werknemer verhoogt.

Een mooie tweede plaats

Zelfstroom, een mooi zonnepanelen initiatief uit Den Bosch, eindigde als eerste. Op de hielen gezeten door ons. Voor Fithflex een prachtige bevestiging van de weg die we met onze visie en aanpak zijn ingeslagen. Daarover vertellen we volgende week meer.

juni 2017, geschreven door onze manager externe operatie Myriam Hellemons