Begeleiding naar een eigen bedrijf

Een eigen bedrijf – veel mensen dromen ervan. Steeds meer mensen starten er een. Dit geldt ook voor de kandidaten die Fith begeleidt.

Het is een grote stap om een eigen onderneming te beginnen, alleen of samen met anderen. Een stap die, mits goed doordacht en uitgevoerd, vaak mooie en onvermoede kansen biedt. Ons team van gespecialiseerde senior adviseurs begeleidt kandidaten deze stap te zetten.

Zelf allemaal ondernemer en coach, zijn deze Fith-adviseurs aanvullend opgeleid in het methodisch inventariseren en diagnosticeren van onder meer iemands motivatie, invloeden van buitenaf, het geloof in eigen kunnen, beperkingen in de persoon of leefgebieden, iemands competenties en omgang met voor- en tegenspoed.

Fith begeleidt tot aan de start, maar coacht de ondernemer en de onderneming ook na de start. We testen de ondernemerskwaliteiten bij een kandidaat en helpen bedrijfsideeën en bijbehorende plannen gezamenlijk te verkennen en uit te werken.

perfect Fith: En cas

Naast de 1-op-1 begeleiding door een senior adviseur wordt iedere kandidaat in een traject naar zelfstandigheid bij Fith lid van En cas: een besloten netwerk van ervaren ondernemers en ondernemers in de dop. Allemaal mensen die gemotiveerd zijn om via een eigen of een gedeeld bedrijf te voorzien in hun levensonderhoud.

Iedere kandidaat kan bij En cas laagdrempelig in contact komen met andere leden en adviseurs. Aan de hand van een thema worden peer-meetings en intervisies georganiseerd, waar leden en externe deskundigen vertellen over hun toegevoegde waarde voor anderen.

Bij En cas reiken we ook bedrijfsideeën aan die verder opgepakt en uitgewerkt kunnen worden. Door de kandidaat zelf of samen met anderen, afhankelijk van de eigen wensen en kwaliteiten. En cas creëert de juiste voorwaarden en verbindt geïnteresseerden actief met elkaar.

Enkele investeerders hebben zich verbonden aan En cas. Zij willen goede ideeën inhoudelijk en financieel helpen realiseren. Mensgericht, doelgericht en resultaatgericht.