Voor wie
we werken

Betrouwbaar, daadkrachtig en effectief

Opdrachtgevers kiezen voor Fith, omdat we alles op alles zetten in onze ondersteuning. Daardoor is de kans op succes groot.

Kiezen voor een traject met Fith is kiezen voor de snelste en meest effectieve route naar werk. Deskundig en altijd met veel zorg en aandacht voor alle betrokkenen. We ondersteunen bij re-integratie en outplacement, we geven loopbaanadvies en bieden coaching.

Dit vertellen opdrachtgevers over onze arbeidsondersteuning

‘Vanaf het begin is mijn indruk van Fith heel positief. De adviseurs begrijpen wat ik nodig heb en geven deskundig invulling aan de vraagstukken die ik voorleg. Ze kennen onze organisatie en mensen en daardoor schakelen ze snel. Een groot pluspunt!

In de schoonmaakbranche is re-integratie in het 1e spoor meestal niet mogelijk en zijn de 2e spoor mogelijkheden vaak zeer beperkt. Fith heeft veel kennis in huis en de adviseurs weten hoe zij werknemer en werkgever op de juiste manier benaderen. Wil een medewerker bijvoorbeeld niet goed meewerken, dan treedt de adviseur streng maar rechtvaardig op. Belangrijk, want dit heeft voor ons een loonsanctie voorkomen.

Met elk 2e spoor vraagstuk gaat Fith deskundig om; voldoen aan de Wet Verbetering Poortwachter is daarbij altijd vanzelfsprekend. Inmiddels breng ik veel trajecten bij hen onder. Ik beveel Fith zeker aan voor 2e spoortrajecten.’

– Leonoor Juwett, beleidsmedewerker P&O, G.RAGGERS & ZN bv

‘Ik benaderde Fith voor 2e spoorbegeleiding van cabin attendants bij KLM Cityhopper (KLC), gericht op het ‘loskomen’ van de organisatie en ondersteuning in dit rouw- of verwerkingsproces. Er werd direct met me meegedacht, in mogelijkheden. De uitdaging ligt in het samen behalen van succesvol resultaat: een collega duurzaam inzetbaar laten zijn in een andere baan.

Al vanaf de eerste samenwerking ben ik zeer tevreden. Fith levert goede begeleiding in de zoektocht naar duurzaam ander werk. Het is uniek hoe de coaches een medewerker ondersteunen in het loskomen van de organisatie en de verwerking daarvan, het rouwproces. Ik ben zelf erg pragmatisch en zit het liefst met mijn handen ‘in de klei.’ Dat merk ik bij de Fith-coach ook. Wat weer doorwerkt op de medewerker, die deze energieke samenwerking óók ziet en betrokken blijft. Zo creëer je draagvlak. Altijd met focus op de mens!

It takes three to tango. Fith zorgt ervoor dat iedereen zijn of haar rol en verantwoordelijkheid kan nemen: de medewerker, de coach en ik. Korte lijnen. We houden frequent driegesprekken, zoeken elkaar op en houden elkaar op de hoogte. En is het nodig elkaar te prikkelen en uit te dagen, dan gebeurt dit ook. Zo houden we elkaar op koers.’

– Cathy Padmos, Reintegration Officer,  KLM Cityhopper HR-Center of Expertise Resourcing & Health

‘Dankzij Fith heb ik vanuit een ‘bore-out’ een carrière-switch kunnen maken naar mijn droombaan! Ik zit nu helemaal op de juiste plek en heb meer energie dan ooit. Dat had ik nooit kunnen bedenken toen ik tot stilstand kwam.

Ik kwam thuis te zitten van mijn werk. Had veel fysieke klachten en deed vervangend werk. Wat ik nog niet wist is dat een bore-out je lichaam zo desoriënteert dat je eenvoudige taken niet meer kunt uitvoeren. Ik kende de term niet eens!

Mijn werkgever bracht me in contact met Fith. Ik zocht naar werkzaamheden die ik wél kon uitvoeren. En wilde aan het werk blijven. Precies de instelling en doelstelling die Fith ook heeft.

Vanaf de eerste dag vormde de adviseur samen met mij een team op zoek naar een volgende stap vooruit. Hij keek vooral naar mijn vaardigheden, in werk maar ook bijvoorbeeld in teamsport. Ik deed een persoonlijkheidsonderzoek en beroepentest en ontdekte dat veel functies heel goed aansluiten bij wat ik kan en leuk vind. Dat motiveerde me en gaf me energie.

Na een stage bij een marketingbureau was er ineens die ene vacature die perfect aansloot bij al mijn wensen en vaardigheden: zelfstandig makelaar. Er lag een uitdaging als zzp-er, er zouden targets zijn, ik zou zelfstandig en toch in een team en een groot bedrijf samenwerken. En ik kon werken met mensen, sales, social media. Genoeg uitdaging om mijn bore-out situatie mentaal overboord te kunnen gooien! Bovendien kon ik via mijn werkgever en Fith het benodigde opleidingsbudget financieel overbruggen.

Inmiddels ben ik 1,5 jaar makelaar. Een baan waarvan iemand mij moest vertellen dat ik het kon.

Een functie die mij zoveel voldoening en energie geeft dat ik alles met beide handen aanpak. Afgelopen zomer kwam ik in de top 4 van Nederland als meest succesvolle makelaar! Ik heb mij nog nooit zo op mijn plek gevoeld.’

– Kees Kappers, makelaar RE/MAX

Fith heeft ons geholpen bij het opstarten van een spoor 2 traject met een van onze zieke werknemers. De snelheid binnen Fith zorgde ervoor dat ik binnen no-time wist wanneer het traject zou starten en welke adviseur dit ging doen.

De uitdaging in het traject lag vooral in het op harmonieuze wijze bewust maken van de medewerker om zichzelf meer te pushen tot het uiterste. De adviseur heeft voor beweging gezorgd en er is een detachering tot stand gekomen bij een andere werkgever.

Het unieke van Fith zit in de korte lijnen die zij houden met “de opdrachtgever”. Niet alleen de formele, schriftelijke rapportages worden verzorgd maar er is ook op frequente basis telefonisch contact, waardoor je veel beter met elkaar kunt (bij)sturen.

Fith begrijpt wat je nodig hebt doordat zij inhoudelijk de juiste zaken met de juiste prioriteit op pakken. De samenwerking is zeer prettig. Echt een professionele dienstverlener vanaf het contact met de backoffice tot de uitvoering van het traject.

– Jonne Trommelen, HR Adviseur, DMG KEUKENS, MEUBELEN & SANITAIR

‘De coaches van Fith leveren echt meerwaarde. Ze zijn proactief, onderhouden persoonlijk contact en adviseren in lastige juridische vraagstukken. Bovenal bieden ze wat nodig is: begrip voor de soms complexe situatie. Ze zijn altijd helder in de te nemen stappen, zowel voor de medewerker als voor de organisatie.’

De levenservaring die de coaches meebrengen zie je goed terug in de aanpak. Als we een beroep op Fith doen, is er vaak veel aan de hand. Het is dan zó waardevol dat een duidelijke richting wordt geadviseerd.

Fith verschaft helderheid en zorgt voor frequente communicatie. We kijken erg positief terug op de succesvolle ondersteuning van Fith in 2e-spoortrajecten.

Soms loopt een traject anders dan verwacht. We hebben helaas meegemaakt dat een medewerker plotseling overleed tijdens een samenwerking met Fith. Ook in zo’n heftige situatie is de coach tot aan het laatste moment professioneel en betrokken. Dat geeft veel vertrouwen.’

– Leonie Storm, HR-manager, Yokogawa