Vacature: operationeel manager (ingevuld)

Vacature: operationeel manager

Fith is al meer dan twintig jaar succesvol op het gebied van re-integratie en de begeleiding van kandidaten naar (ander) werk. Met inzet van een landelijk netwerk van senior adviseurs, gefaciliteerd vanuit het hoofdkantoor in Den Bosch, begeleidt Fith jaarlijks vele honderden kandidaten met persoonlijke aandacht naar werk dat bij hen past. De filosofie is dat er voor iedereen een passende plek te vinden is, als alle betrokkenen bereid zijn zich daarvoor maximaal in te zetten. Want waar een wil is, is een weg. Dat is de overtuiging die de mensen van Fith elke dag voedt in het werk met en voor mensen. De juiste persoon op de juiste plek. Werk hebben draagt bewezen bij aan iemands levensgeluk.

Fith coacht kandidaten en opdrachtgevers op hun weg naar dit doel door behoeften, kwaliteiten en kennis op de best passende manier bij elkaar te brengen. Met tevreden opdrachtgevers en kandidaten als resultaat. Doel van de trajecten is meestal een duurzame, betaalde baan. Met besparing op tijd en kosten voor de opdrachtgever en hernieuwde energie voor de kandidaat. En waarom het zo goed werkt? Door de mensen die de dienstverlening uitvoeren en de evidence based aanpak met wetenschappelijk onderbouwd instrumentarium. De methode die gebruikt wordt is bewezen effectief. Fith groeit. De warme, individuele aanpak is succesvol en effectief en meer en meer opdrachtgevers kiezen voor hen. Deskundig en altijd met veel zorg en aandacht voor alle betrokkenen. Fith is primair gericht op een duurzame arbeidsrelatie. Het portfolio is breder en bevat ondersteuning bij re-integratie en outplacement, loopbaanadvies en coaching. Fith kenmerkt zich door:

 • een warme, persoonlijke benadering
 • een deskundige kijk op werk en mensen
 • een unieke, wetenschappelijk onderbouwde aanpak
 • snelheid in handelen en reageren
 • een hoge intensiteit van trajecten
 • een hoog serviceniveau
 • intensieve 1-op-1-begeleiding

Een belangrijke succesfactor bij de uitvoering van haar dienstverlening is de senior adviseur van Fith. De senior adviseur is zeer vakkundig en een zeer ervaren professional die vanuit zijn of haar regio opereert in een actief landelijk netwerk van collega-adviseurs. Iedere adviseur afzonderlijk vormt een tandem met een vaste bureaumanager op het hoofdkantoor. Samen zetten zij de schouders eronder en leggen ze de basis onder de arbeidsondersteuning, zich voortdurend verrijkend met de laatste inzichten binnen het vakgebied.

Voor deze groeiende organisatie zoeken we een operationeel manager, een nieuwe rol om de organisatie en de mensen effectief te laten groeien.

Functie | Operationeel Manager

Als operationeel manager ben je eindverantwoordelijk voor het primaire proces, je bent onderdeel van het managementteam en je legt verantwoording af aan de algemeen directeur. De rol van operationeel manager is nieuw. Veel van de taken liggen momenteel bij de commercieel manager, financieel manager en algemeen directeur. Deze taken worden herverdeeld en overgedragen. De operationeel manager stuurt de interne operatie van twintig medewerkers aan en ondersteunt zijn of haar medewerkers bij een optimale facilitering en controle van de kwaliteit en resultaten van de senior adviseurs. Hij / zij is verantwoordelijk voor:

 • een gestroomlijnde organisatie door middel van strategisch personeelsmanagement
 • effectieve en efficiënte uitvoering van het primair proces
 • de organisatie effectief laten meegroeien

De organisatie draait succesvol en is volop in ontwikkeling. In jouw functie stuur je op afgesproken doelstellingen en (capaciteit)planning/formatie, waarbij tevens het binden, boeien en ontwikkelen van medewerkers van groot belang is. Je vervult een belangrijke rol in de verbinding tussen de interne en de externe wereld. In jouw manier van werken zorg je ervoor dat de organisatiedoelen vertaald worden en dat dit in een duidelijk herkenbare werkstructuur georganiseerd wordt. Je stuurt een groep van 20 medewerkers aan met diverse achtergronden. Je zorgt voor een optimale verbinding tussen bureaumanagers en adviseurs. Als coachend leidinggevende heb je oog voor het aanwezige talent en weet je dit optimaal te benutten en te ontwikkelen. Je hebt kennis van operationele zaken en bent procesmatig. ICT is een essentieel component van het proces en hier ben je in thuis. Je hebt ervaring met strategische personeelsplanning.

Vanuit jouw gedegen bedrijfskundige inzicht lever jij, als operationeel manager een substantiële bijdrage aan het realiseren van een optimaal functionerende organisatie. Je zorgt ervoor dat werkprocessen en klantimplementaties geborgd zijn en verder ontwikkeld worden binnen de afgesproken kaders. Je bent in jouw rol (mede) verantwoordelijk voor kwaliteit en zorgt voor een goede klant- en medewerker tevredenheid.

Je bent onderdeel van het managementteam. Samen ben je verantwoordelijk voor de organisatie en werk je aan de duurzame ontwikkeling en groei van Fith en de opdrachten. Op een analytische en mensgerichte wijze wordt de organisatie aangestuurd en ontwikkeld. Met zorg voor elkaar. Het gevoel van samen verantwoordelijk zijn is essentieel. Samen aan het stuur, ieder vanuit zijn of haar eigen verantwoordelijkheid. Je brengt rust en overzicht en zorgt voor prioritering en duurzame ontwikkeling. De organisatie zit vol ambitie en groei en zoekt naar een bepaalde mate van rust en structuur voor de langere termijn. Op authentieke wijze geef je hier invulling aan. gewoon omdat je zo bent. Met gevoel voor urgentie en prioritering.

Samenwerken Communiceren Structureren
Analyseren Commitment Doelgericht
Sensitief Aanpassingsvermogen Sturen

Profiel

Als operationeel manager voel je je thuis in de familie van Fith. Samen met het gedreven managementteam ga je aan de slag. De klik en match met hen is essentieel. Eerst invoegen en dan toevoegen. Er is veel gevoel voor visie en strategie. Jij voegt toe door op gestructureerde wijze samen te werken vanuit operationele rust, inzicht en overzicht en gedeelde verantwoordelijkheid. Je denkt en redeneert logisch, bent sensitief en een dienstverlener pur sang. Gericht op resultaat. Mensgericht.

Wat heb je nodig om succesvol te zijn?

 • een afgeronde WO opleiding en meerjarige leidinggevende ervaring in een dienstverlenende organisatie
 • een mensgerichte, verbindende en ontwikkelingsgerichte leiderschapsstijl
 • meerjarige ervaring in het begeleiden en coachen van medewerkers op diverse niveaus
 • ervaring in de toepassing en bewaking van diverse ICT systemen
 • bedrijfskundig inzicht en een duidelijke visie op processen en de ontwikkeling van de organisatie
 • kennis en ervaring op het gebied van capaciteitsplanning en formatie
 • resultaatgerichte instelling en je weet projecten tot een goed resultaat te brengen
 • communicatief vaardig, een teamplayer, mensgericht, analytisch en sensitief

Procedure

De begeleiding van de werving- en selectieprocedure is in handen van K+V. De procedure start met een onbevangen ontmoeting met verschillende mensen van de organisatie. Is er een goede ontmoeting, dan gaan we verder met een diepgaand gesprek en een presentatie.

Speed op donderdag 10 maart waarin je in twee korte gesprekken in kleine commissies kennis maakt met de organisatie en de organisatie kennis maakt met jouw persoonlijkheid.

Slow op maandag 21 maart waarin ruimte is voor meer aandacht en diepgang.

Show op dinsdag 29 maart waarin je laat zien en ervaren wie je bent en hoe jij de leiding neemt.

Na elke ronde maken we een keuze in kandidaten die verder gaan. Wij zorgen voor veiligheid voor iedereen. Flexibel, digitaal waar het moet en live waar het kan. Inspelend op de actuele ontwikkelingen. Heb je vragen over het proces, dan staan we graag voor je klaar.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze functie bij deze bevlogen organisatie? We vragen je te reageren door bij “solliciteer direct” je CV en motivatie te uploaden. Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Roel Roelfzema, partner K+V (06 43873326). Roel begeleidt deze opdracht. Bel ook gewoon om te sparren of dit een rol voor je zou kunnen zijn!

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Overige informatie

Functietitel: Operationeel Manager
Dienstverband: Vast
Uren: 40 uur