De meerwaarde van Fith bij PTSS 

In ons vorige artikel hebben we laten zien dat PTSS ingrijpend en complex is en steeds meer mensen treft in hun loopbaan. 

Rekening houden met de context

Wanneer een werknemer gediagnosticeerd wordt met PTSS, kan dat voor jou als HR-professional of leidinggevende een overweldigende situatie zijn. Er komt veel op je af en er zijn wellicht veel nieuwe zaken en uitdagingen om mee om te gaan. Het kan voelen als het in elkaar zetten van een complexe puzzel, waarbij elk stukje zorgvuldig geplaatst moet worden om een compleet beeld te krijgen. Fith begrijpt dit proces en biedt een persoonlijke benadering die gericht is op de behoeften en mogelijkheden van de werknemer én de doelstellingen van de werkgever. Wij stellen de mogelijkheden van de werknemer centraal, waarbij we rekening houden met de belangrijke context die speelt bij PTSS. 

Wat is de meerwaarde van Fith?

Een adviseur van Fith kan van grote waarde zijn bij het ondersteunen en begeleiden van werknemers die te maken hebben met PTSS. Inzet van Fith kan uitval voorkomen of ervoor zorgen dat de werknemer weer een passende fijne (nieuwe) werkplek kan vinden. Fith staat bekend om haar persoonlijke aanpak, waarbij onze adviseurs de tijd nemen om naar de werknemer te luisteren en vervolgens in kaart te brengen wat hij/zij nodig heeft.  

Ons doel is om de werknemer weer op de rit te krijgen in zijn of haar loopbaan of om een goede fijne (nieuwe) werkomgeving te vinden, waarbij we out-of-the-box denken en alle mogelijkheden verkennen. Tijdens de begeleiding houden we rekening met de energetische belastbaarheid en gaan we flexibel om met wat dat doet voor de beschikbare tijd of benodigde afspraken. We bieden waar nodig structuur maar ook een luisterend oor met kennis van de hulpwegen om door te verwijzen. 

We streven ernaar om een werkplek te vinden of te creëren waarin de werknemer weer kan bloeien. Want de context van zo’n werkomgeving is van groot belang. Waar nodig bezoeken we werkplekken om te bekijken of deze prikkelarm (genoeg) zijn of dat er aanpassingen nodig zijn. Bij “rouw” rondom eventueel dreigend baanverlies of acceptatie van de situatie zetten we de juiste tools en oplossingsmethodieken in. Ook bespreken we met de kandidaat het stigma rondom mentale belemmeringen en de beste wijze daarmee om te gaan. Met onze expertise en toewijding zetten we ons in voor een succesvolle en een positieve toekomst voor werknemers met PTSS.

Fith biedt niet alleen een oplossing voor werknemers met PTSS, maar ook voor werkgevers die op zoek zijn naar ondersteuning en begeleiding in het omgaan met deze uitdagende situaties op de werkvloer. Met een focus op persoonlijke benadering, gedegen kennis van PTSS en out-of-the-box denken, zijn we er om te helpen bij elke stap.

Evidence based werken

Wij werken, in nauwe samenwerking met universiteiten en onderzoekscentra, zoveel als mogelijk op basis van wetenschappelijke methodes en bewezen tools. We geven opdrachtgevers nieuwe inzichten, gebaseerd op onderzoeken. Onze adviseurs werken aan de hand van bewezen methodieken die zij combineren met hun ervaring uit de dagelijkse praktijk. Hierbij streven we naar steeds het beste resultaat voor de kandidaat en werkgever. Waarom? Omdat wij opdrachtgevers en kandidaten zo doordacht en succesvol mogelijk willen ondersteunen. Zo helpt onder andere het ZonMw onderzoeksproject om 2e spoor trajecten sneller en met meer succes te doorlopen. Daarover lees je in dit artikel meer.


Meer informatie over Fith vind je hier of bel ons op 088-007 4410