Waarom kiezen opdrachtgevers voor ons? Onze drie Fith-fundamenten

Waarom voor Fith en niet voor een ander bureau kiezen? Dat kunnen we je vertellen. Dat is omdat we zijn gestut op stevige, bewezen fundamenten en dat resulteert; al 23 jaar. Wat ons precies onderscheidt van anderen, dat lees je hieronder aan de hand van de drie Fith-fundamenten. 

1. Senior adviseurs: tijd en aandacht van ervaren vakmensen

Wij werken heel bewust met senior adviseurs. Nu horen wij je denken: ’Senior adviseurs, maar waarom dan? Dat vertellen we je graag. Onze senior adviseurs zijn ervaren oud-managers en -directeuren. Zij hebben allemaal een paar aspecten gemeen: ze zijn mensgericht, deskundig en hebben levens- en werkervaring, tijd en een breed netwerk. Onze adviseurs zijn gemiddeld 62 jaar en hebben de tijd en de kunde om mensen intensief te begeleiden. Dat is belangrijk, zeker in de intensieve trajecten waarmee zij vaak te maken krijgen. Zij nemen de tijd die nodig is. Meer over onze unieke werkwijze lees je hier.

‘Onze senior adviseurs werken 1 op 1 en zetten alles op alles’

Onze senior adviseurs hebben allemaal een actief netwerk aan landelijke contacten. Dit netwerk spreken ze op een creatieve en daadkrachtige manier aan. Ze leggen relaties en koppelen personen aan passende functies en bedrijven. Hiermee organiseren zij gesprekken voor kandidaten en openen zo deuren die anders gesloten zouden blijven. Ook als de uitgangssituatie van een kandidaat complexer is, bijvoorbeeld door eenzijdige werkervaring in combinatie met een hogere leeftijd, onzekerheden rondom gezondheid of mantelzorgtaken waarmee werk gecombineerd moet worden. 
Daarbij begrijpen onze senior adviseurs wat het betekent als kandidaten hun veilige, vertrouwde omgeving moeten verlaten. Zij weten wat erbij komt kijken om weer die andere functie of dat andere bedrijf te vinden waar kandidaten gelukkig kunnen zijn. Daarom werken onze adviseurs altijd 1 op 1 en zetten zij alles op alles voor een succesvolle matchmaking. 

Deze aanpak resulteert in hoge plaatsingscijfers en kandidaat tevredenheid. Dit leidt tot een hoge opdracht tevredenheid, mede doordat de senior adviseur de belangen die er spelen, en de complexiteit van sommige dossiers, begrijpen. De meeste kandidaten vinden relatief snel een andere werkgever of vervangend werk bij een bestaande werkgever. 

2. Evidence based werken

Wij werken zoveel als mogelijk op basis van wetenschappelijke methodes en bewezen tools. Hierbij werken wij nauw samen met universiteiten en onderzoekscentra. We geven opdrachtgevers nieuwe inzichten, gebaseerd op onderzoeken, en onze adviseurs werken aan de hand van bewezen methodieken. Zo is aangetoond dat het inzetten van werk naast coaching als een medicijn werkt. Het ondersteunt het geloof in het eigen kunnen, geeft een kijkje in een andere keuken en heft belemmeringen op. Om die reden zetten wij coaching en arbeidsbemiddeling zo snel mogelijk gecombineerd in. Vanaf het begin zoeken wij naar mogelijkheden, zoals stages of detacheringen, zodat iemand in een werksfeer inzetbaar blijft en er ook werk wordt verricht. Ook bij een burn-out is bewezen dat zelfs een uurtje per week passend werk, bijdraagt aan een sneller herstel en dus inzetbaarheid. 

Een ander voorbeeld van een bewezen tool die we inzetten, draait om rouw bij het verlies van een baan, waarover we volgende maand een blog schrijven. Zodra een senior adviseur signaleert dat er mogelijke rouw speelt, zetten wij een test in van psycholoog en onderzoekster Janske van Eersel. Zij is de eerste die onderzoek heeft gedaan naar rouwklachten rondom baanverlies. Deze rouw kan soms net zo heftig zijn als rouw bij het verlies van een dierbare. Niet iedereen lukt het om daar zelf de weg in te vinden. Pak je de complexe rouw niet op de juiste manier aan, dan lukt het niet om deze belemmering weg te halen. Het is zelfs zo dat mensen daardoor nog op langere termijn in een depressie of burn-out kunnen belanden. Belangrijk dus om dit op de juiste manier aan te vliegen. Aan de hand van een snelle test achterhalen wij of iemand deze rouw ervaart. Is dat het geval, dan zetten wij een programma in om met deze rouw om te leren gaan. 

3. Tandemconstructie: extra paar ogen voor meer kwaliteit

Iedere adviseur werkt intensief samen met een vast maatje bij Fith op kantoor; zijn of haar bureaumanager. Dit is de derde pijler onder ons succes. Hij of zij borgt, naast de adviseur, de kwaliteit van ieder traject. Deze bureaumanager leest en spart mee. Hij of zij is de kwaliteitswaarborger. De verschillende wet- en regelgevingen waarmee we in trajecten te maken krijgen, denk aan de Wet Poortwachter, zijn complex. De bureaumanager voert checks uit op de zaken die voor deze wet cruciaal zijn. Ook checkt de bureaumanager op specifieke omschrijvingen in relatie tot de privacywet. De bureaumanager volgt de ‘zaak’ inhoudelijk en screent voortdurend of we de juiste dingen doen. Dit zorgt dat trajecten volgens wetgeving worden behandeld, waardoor vertraging wordt voorkomen. 

Wil jij meer weten over de meerwaarde van Fith voor jouw organisatie? Neem dan contact met ons op