Nieuw portal ‘Op naar de 100.000 banen’ live

Logo 100000 meedoen transparant Werkgevers die meer willen weten over de Banenafspraak of ondersteuning nodig hebben bij de uitvoering, kunnen vanaf nu terecht op www.opnaarde100000.nl. Deze website is een initiatief van VNO-NCW, MKB Nederland en LTO Nederland. De website is dé wegwijzer voor ondernemers die banen voor mensen met een arbeidsbeperking willen realiseren. Ook Fith heeft zich aangesloten bij dit initiatief.

Alle relevante informatie bij elkaar

In het Sociaal Akkoord hebben werkgevers- en werknemersorganisaties en de overheid afgesproken dat er tot 2026 125.000 banen worden gecreëerd voor mensen met een arbeidsbeperking. Dit is de Banenafspraak. Werkgevers in de marktsector nemen 100.000 banen voor hun rekening. Het portal www.opnaarde100000.nl helpt ondernemers die de afspraken in de praktijk willen brengen. Het portal bevat:

  • informatie over de inhoud van de Banenafspraak, wet- en regelgeving en de rol van werkgevers
  • inspirerende voorbeelden uit de praktijk en meldingen van evenementen om ondernemers die het al doen te ontmoeten
  • handige tools en verwijzingen naar organisaties die kunnen adviseren
  • de weg naar geschikte kandidaten
  • een inventarisatie van financiële en praktische ondersteuning
  • handige tools en verwijzingen naar organisaties die kunnen adviseren
  • tips en begeleiding voor bedrijven na plaatsing van een kandidaat

Voortdurend in beweging

De informatie op www.opnaarde100000.nl wordt voortdurend aangevuld met onder meer het laatste nieuws, nieuwe inspirerende voorbeelden en links naar landelijke dienstverleners die werkgevers helpen bij de invulling van de Banenafspraak. Later dit jaar wordt het portal verder uitgebreid met selectiemogelijkheden op regio en branche.
Rond de Banenafspraak worden veel activiteiten georganiseerd, ook door de Regionale Werkbedrijven en de regionale werkgeversverenigingen. Deze activiteiten zijn terug te vinden in de agenda van www.opnaarde100000.nl.