Europese aanbesteding 4 rijksorganisaties naar Fith.

Arbeidsdienstverlener Fith wordt exclusieve samenwerkingspartner van 4 rijksorganisaties voor alle 2e spoordienstverlening.

Fith wordt de exclusieve samenwerkingspartner van de Belastingdienst, Dienst Justitiële Inrichtingen, Rijkswaterstaat én de Uitvoeringsorganisatie Bedrijfsvoering Rijk, voor alle 2e spoor dienstverlening. De gezamenlijke rijksorganisaties schreven hiervoor een unieke tender uit. Zij beschreven hun gedeelde behoefte inzake langdurig verzuim, slepen deze scherp op basis van een marktconsultatie met 23 partijen en besteedden Europees aan. Een intensief tenderproces, waarbij de rijksorganisaties in januari na zorgvuldige weging van de aanbiedingen tot een eensluidend besluit kwamen. Fith is de gegunde partij; een enorme bevestiging van de aanpak en bewezen 2e spoor dienstverlening die het nu al landelijk opererende arbeidsbemiddelings- en re-integratiebedrijf biedt.

Al 22 jaar begeleidt Fith jaarlijks vele honderden mensen naar (ander) werk. Het bureau werkt aan de hand van bewezen methodieken en laat zich ondersteunen door onderzoeken die de vinger leggen op succes in re-integratie. In alle trajecten ligt de focus op kracht in plaats van klacht, vanuit het bewezen uitgangsprincipe dat de inzet naar werk dient als een medicijn.

Maatwerk naar werk

Werk vinden is per saldo veel meer dan een eenvoudige match tussen vraag en aanbod. Persoonlijke aandacht en doordachte, bewezen ondersteuning zijn noodzakelijke voorwaarden. Fith zet alles op alles om samen met de kandidaat en opdrachtgever tot het best passende resultaat te komen. Het bureau mag de 2e spoor dienstverlening nu als exclusieve partner aan het Rijk aanbieden. Een unieke erkenning waarmee de visie van Fith landelijk uitgedragen zal worden.

Als alles in elkaar klikt: Fith

Bijzonder aan Fith zijn de mensen die de dienstverlening uitvoeren: senior adviseurs, met een gemiddelde leeftijd van net geen 60 jaar. De Fith-adviseurs onderscheiden zich door hun werk- en levenservaring en door de hoeveelheid tijd en individuele aandacht die zij aan hun kandidaten besteden. Alle adviseurs worden intern doorlopend getraind in de laatste evidence based inzichten, die er aangaande re-integratie zijn.

In goede handen, in goede banen

De nieuwe samenwerkingspartner van de gezamenlijke rijksorganisaties heeft veel ervaring met de begeleiding van trajecten waar burn-out, depressie of een Covidbesmetting reden van uitval zijn. Ook begeleidt Fith veel trajecten waarbij de kandidaat kanker heeft (gehad) en hebben zij specialisten in huis rond traumaklachten, zoals PTSS. Zij begrijpen kandidaten en werkgevers die dit overkomt, weten tegen welke belemmeringen men veelal aanloopt, herkennen terugval en weten mensen duurzaam vooruit te brengen.

Alle adviseurs van Fith hebben stevige contacten bij werkgevers in de regio waar men werkzaam is. Via digitale kanalen wordt parallel naar passend werk gezocht en gesolliciteerd. Vaste bureaumanagers faciliteren het traject. Zij lezen mee in rapportages en denken mee over de oplossingen van Fith voor kandidaat en opdrachtgever.

Het winnen van deze Europese aanbesteding past binnen de ambitie van Fith om meer mensen met een ondersteuningsbehoefte bij het vinden van passend werk te helpen aan een duurzame, betaalde baan.