Een dagje BHV voor de backoffice van Fith

BHV

Afgelopen vrijdag hebben we met de backoffice van Fith weer de BHV-(opfris)dag gevolgd verzorgd door Gerard van Grinsven van VGTU. Tijdens deze dag zijn we aan de slag gegaan met wat te doen in geval van brand, de soorten brand en blusmiddelen, het blussen met een blusdeken en CO2 brandblusser, het reanimeren in combinatie met het gebruik van de AED en het verbinden van wonden.
Voor de meesten van ons was het weer herhaling, maar het blijft fijn om deze onderdelen te oefenen. Zeker voor het reanimeren is het belangrijk om hiermee te blijven oefenen. Na een paar keer oefenen, zitten de te ondernemen stappen er weer goed in. Het zijn toch flink wat stappen die erbij komen kijken. Mochten we het ooit nodig hebben dan is de basis in ieder geval aanwezig.

Tevens hebben we middels de app AED4 EU gekeken waar in de buurt van ons hoofdkantoor een AED aanwezig is. Altijd goed om te weten, mocht er een noodgeval zijn.
BHV1
Als organisatie vinden we het belangrijk dat alle medewerkers van de backoffice kennis hebben van de regels omtrent BHV. Ons vaste team is niet groot, maar er komen met regelmaat klanten, opdrachtgevers en adviseurs naar ons kantoor in Den Bosch.

Het is een geruststellend gevoel om te weten dat we weer op de hoogte zijn van wat er gedaan moet worden in geval van brand of het onwel worden van een persoon! Buiten leerzaam is het ook een fijne dag om een keer op een andere manier met je collega’s samen te werken.