Senior adviseur Hannah Dijs

Wie is Hannah Dijs

Ik ben 57 jaar, getrouwd met Peter en het trotse baasje van onze hond Kyra. We wonen op een historisch varend schip uit 1901 in Amsterdam. Hoewel we nog volop genieten van ons leven op het water, hebben we besloten om, naarmate we ouder worden, te verhuizen naar een nieuwbouw appartement in IJburg. Het leven op een schip biedt ons unieke ervaringen, zoals de rustgevende golven en het beleven van alle weersomstandigheden. Toch brengt het ook uitdagingen met zich mee, zoals het regelmatig moeten bijvullen van de watertank, het ontbreken van een vaste internetaansluiting, de zorg om schoon drinkwater en het technisch onderhouden van het schip. Desondanks genieten we nog altijd met volle teugen van ons leven op het water. Hoewel ons toekomstige appartement meer comfort zal bieden, koesteren we tot die tijd de bijzondere ervaringen en vrijheid.

Wat heb je hiervoor gedaan?

Met meer dan een decennium ervaring als Accountmanager bij Wegener Uitgeverij Midden Nederland nu DPG Media en verschillende banen bij de TelegraafMedia Groep , heb ik mijn vaardigheden in klantrelaties en verkoop ontwikkeld. Mijn interesse in menselijk gedrag leidde me naar een studie psychologie, gevolgd door een rol als Recruiter bij Careers in Sales. Naast mijn professionele pad heb ik mijn passie voor dienstbaarheid aan anderen gevolgd door vrijwilligerswerk in de Verenigde Staten bij het Kennedy Space Center en het Florida Wildlife Hospital & Sanctuary . Terug in Nederland heb ik mijn creatieve kant verkend als Stylist bij DMG Mandenmakersgroep. Mijn reis is eigenlijk een mix van zakelijk inzicht, menselijke verbindingen met een beetje creativiteit. 

Hoe ben je bij Fith terecht gekomen?

In het jaar 2020 werd ik ernstig ziek en belandde ik op de intensive care, waar de artsen van het UMC in Amsterdam hebben gevochten voor mijn leven. Het was een zeer moeilijke periode, maar dankzij de inzet van de artsen en mijn eigen vastberadenheid heb ik het overleefd. Tijdens mijn hersteltraject ben ik in aanraking gekomen met Fith, via een Senior adviseur genaamd Sven Cohen Stuart. Zijn positieve benadering gaf me ook kracht en moed om weer werkplannen te maken voor de toekomst.

Sven stelde voor om bij Fith op gesprek te gaan voor Senior adviseur, waar ik Richard Roth en Myriam Hellemons ontmoette. Deze gesprekken leidde tot mijn deelname aan de trajectopleiding tot Senior Adviseur bij Fith. De ziekte die ik heb doorgemaakt, heeft een ommekeer in mijn leven teweeggebracht. Het heeft me bewuster gemaakt van wie ik ben en wat ik wil. Dit inzicht zie ik vaak terug bij de kandidaten die ik begeleid. Ziekte en tegenslag kunnen ons niet alleen uitdagen, maar ook kansen bieden voor persoonlijke groei en ontwikkeling. 

Waarom past het Fith werk jou zo goed?

Het werk bij Fith past perfect bij mij omdat ik oprecht geïnteresseerd ben in anderen en mijn woorden en daden oprecht meen. Mensen voelen dat ik betrokken ben en dat creëert een sterke verbinding. Mijn achtergrond in de psychologie en mijn aanvullende opleidingen zoals ACT-therapy, autisme en coaching en het hoe om te gaan met hoogbegaafdheid en schuldhulpverlening zijn van waarde gebleken in mijn werk bij Fith. Deze kennis stelt me in staat om kandidaten op een diepgaande manier te begrijpen en effectief te begeleiden bij het vinden van nieuwe kansen en mogelijkheden. Samen met mijn Teammanager (tandemconstructie) zorgen we ervoor dat alle achtergrondprocessen, inclusief de juridische aspecten, nauwkeurig worden gemonitord en dat er goed en duidelijk gecommuniceerd wordt naar de opdrachtgevers.

Waar ben je het meest trots op?

Fith verdient lof voor hun voortdurende inzet om actuele thema’s aan te pakken, zoals de overgang, waar gelukkig steeds meer aandacht voor is. Ze behandelen deze onderwerpen tijdens themadagen en gaan er dieper op in met uitgenodigde specialisten. Dit helpt niet alleen om bewustzijn te creëren, maar ook om praktische ondersteuning te bieden aan vrouwen die met deze uitdagingen te maken hebben.

Uit een TNO-onderzoek (juni 2022) blijkt dat maar liefst 80 procent van de werkende vrouwen soms of regelmatig last heeft van overgangsklachten. Voor 55 procent van hen beïnvloeden deze klachten zelfs hun werk. Zo ervaart 36 procent dat ze minder goed functioneren door pijn, vermoeidheid of concentratieproblemen, terwijl zo’n 2 procent zich weleens ziek meldt vanwege: opvliegers, nachtzweten, hartkloppingen, slaapproblemen, stemmingswisselingen, geheugen- en concentratieproblemen, vermoeidheid, pijnlijke spieren en gewrichten, hoofdpijn en/of migraine, en mentale problemen. 

Volgens Fith vormt dit niet alleen een persoonlijke uitdaging; het heeft ook een grote impact op het professionele leven van vrouwen én op de werkvloer. De overgangsklachten maken het soms uitdagend voor vrouwen om het werk uit te voeren zoals zij dat van zichzelf (en collega’s dat van haar) gewend zijn. Klachten worden niet (h)erkend en niet of niet goed behandeld. Het onderwerp krijgt gelukkig steeds meer aandacht en ik ben dus trots op Fith en haar inzet om vrouwen in deze belangrijke fase van hun leven en carrière met de juiste informatie en kennis te ondersteunen.

Wanneer is jouw dag geslaagd?

Een geslaagde werkdag onderscheidt zich door waardevolle gesprekken en de waarneming van vooruitgang en motivatie bij kandidaten in het vinden van werk en met een plaatsing is de dag geslaagd en heb je bijgedragen aan het werkgeluk. Omdat ik onderwerp overgang nog even wil benadrukken heb ik onlangs heb ik een traject afgerond met een kandidate die werkzaam is bij KLM. Ze worstelde met symptomen die ze in eerste instantie toeschreef aan een burn-out, maar later bleken ze symptomen van de overgang te zijn. Ondanks haar aanvankelijke terughoudendheid vanwege het heersende taboe, heeft ze haar problemen aangepakt. De kandidate heeft haar symptomen bespreekbaar gemaakt bij haar leidinggevende en collega’s, wat leidde tot meer begrip en ondersteuning op de werkvloer. Daarnaast heeft ze aanpassingen in haar werkrooster en levensstijl doorgevoerd om beter met haar energieniveaus om te gaan, wat resulteerde in een snellere terugkeer naar haar volle werkcapaciteit. Door het onderwerp bespreekbaar te maken is er stap gezet naar erkenning en begrip. 

Ik vind het fijn om bij te dragen aan de groei en het welzijn van anderen. Het geeft me veel voldoening om mensen te zien ontwikkelen en hun uitdagingen te overwinnen en dat ik een rol mag spelen in dat proces.